Třešňovo - mandlové koláčky

Třešňovo - mandlové koláčky

 

IMG_0117.jpg

 

Suroviny:

  • 450 g samokypřící mouky
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 100 g měkkého másla
  • 75 g práškového cukru
  • 175 g kandované třešně
  • 1 velké vejce
  • 175-200 ml mléka
  • několik kapek mandlového extraktu

 

Mouku lze použít i klasickou hladkou, tam platí poměr 250 g mouky - 2 lžičky kypřícího prášku.

 

Postup:

1) Předehřejte troubu na 180°C

2) Smíchejte mouku a prášek do pečiva. Přidejte máslo. Nasypte cukr, třešně, vejce, mandlový extrakt a mléko a vytvořte nelepivé těsto.

3) Vyválejte placku o síle 1 cm a z ní vykrajujte kruhy s pomocí formičky 5 cm.

4) Máme připravený plech a na něm položený pečící papír. Kolečka poskládáme na plech a v troubě pečeme 20-25 minut, dokud dobře vevystoupí

    a jsou zlatavé.

5) Podáváme s máslem nebo stuženou šlehačkou a marmeládou.

IMG_0119.jpg